Kvällen

Effektiv kväll, hann till jobbet och fixade lite inför veckan, bakade lussebullar med mamma, badade Leya och klickade hem de sista julklapparna skönt att de är bortgjort. Nu åka hem till mig och sova och imorgon blir det stan och ett frisörbesök. Har lite beslutsångest, vet inte om jag ska klippa som jag hade i somras eller om jag bara ska topps och låta det växa. Får väl se hur det blir men det lutar åt klippning faktiskt, får helt enkelt sova på saken.



75 års kalas

Helgens 75 års firande var en mysig tillställning hemma hos Mommo och moffa. De bjöds på smörgåstårta, tårta, fika och kaffe med avec. Helt enkelt en väldigt bra helg, låter bilderna tala för sig själv istället :) 

















Middagar

En av min favorit middagar för tillfället. Kyckling med yoghurt sås smaksatt med curry, quinoa med tomat och lök, kokta edamame bönor och körsbärstomater. On point tycker jag 👌🏼 


En annan favorit är älgfärsburgare på spenat bädd med mango, yoghurtsås och kokt quinoa. 




Känsliga tittare varnas

Än så långe lever denna måndag verkligen upp till sitt rykte. Super trött på morgonen vilket ledde till att jag försov mig, men de får jag skylla på mig själv efter skit dagen igår som slutade med att jag gick och la mig alldeles för sent. Väl på jobbet inser jag att blodpuddingen är sten frusen och jag måste verkligen vålda och ta i för att få isär skivorna. Men tror du inte att fingret hamnade emellan och det kändes seriöst som om jag högg av toppen. Det gör ju extra om när de är i fingrarna man cutar sig, så nu är jag lite halvt handikappad här i köket med en hand. Fin start på veckan, verkligen fin. 




Helgen i korta drag

Helgen bara flög förbi precis så som dagarna gör när man är ledig. På lördag var vi på bio och sedan så har jag bara vilat, tränat, kört lite bil, hunnit jobba lite också, promenerar å ja de var väl det. Skönt att ha en såndär helg där man inte har så mycket planerart, nu har jag laddat batterierna så att jag orkar med en jobb vecka till innan vi tar helg igen. :) 








Strömavbrott

Tredje dagen i rad man vaknar upp och inser att det är strömavbrott och imorse hade jag bara 7% batteri kvar eftersom att strömmen gick vid 21.30 igår. Så då va man måttligt road kan ja tala om, och 15 grader i huset de va mysigt de. Men värre var de på skolan där de bara va 11 grader, höll på att frysa arslet av oss och alla sprang omkring med dunjackorna, mössa, fleece kläderna ådeå. 


Igår var jag tvungen att fixa lunchen ute, i förrgår blev det fil och flingor. 





Tänkte va fan ska jag trolla fram idag då men som tur va som kom strömmen tillbaka precis i tid så att jag hann slänga ihop köttfärssåsen. 

Hoppas verkligen att vi slipper alla strömavbrott nu framöver men det är väl för mycket att hoppas på. Tycker det är helt okej att strömmen kan va borta en kort stund så där ibland men när det är tre förmiddagar i rad plus bilk hit och dit hela eftermiddagarna och kvällarna då börjar det bli liiiite jobbigt faktiskt. 

Shoppingen

Ångesten när man räknar ihop det man spenderat på shopping i helgen och summan blir 5070kr. På bara shoppingen sedan från man ju plussa på själva resan som gick på 1900kr. 




Tidig morgon

Sällan vi har el nuförtiden, känns extra roligt också att huset är iskallt. Fast jag är iaf pigg och de är ju bra för igår va en riktig skit dag. Gick och la mig direkt när jag kom hem från jobbet vid 15 sov till 20, svarade på lite mejl och la mig för natten vid 22 och sov till 05.15 kändes så jävla bra kan jag meddela! Från och med nu ska jag inte jobba extra hela halva veckan och sen åka ut och resa hela helgen, de blir för stressigt. Tog ju i princip en hel dag att bli återställd igen 😅😂 




Från höst till vinter

Äntligen hemma och det blev många färdsätt idag. Till fots, tåg, flyg, buss och till sist bil. Och vilka kontraster alltså. Lämnade ett Borlänge med gröna gräsmattor och vissa träd som fortfarande kämpade på och hade lite gröna löv till ett vinterland med massor av snö. Vårt avlånga land i ett nötskal. 




Bilen var nästan insnöad så det tog sitt lilla tag innan jag gick fram den. 


Imorgon ska jag lägga upp min fönsterbräda så att jag kan sätta min julstjärna på plats. Och så ska jag börja leta efter en gran för det vill jag ha hem, hur mysigt som helst kommer det att bli :) 




Tidig måndag morgon

Började moronen 06.00 med träning och dra på trissor så var det lilla gymmet helt fullt med folk. Men jag hade bestämt mig att träna de ska jag för annars hinner jag inte med de eftersom att jag jobbar ikväll, så trapporna fick bli min tränings Buddy imorse funka fint det med :) 


Efter träning blev det en snabb dusch, fixade mig och packade väskan och sedan ner och äta en rekord frulle. 




Sen upp på rummet, sista fixet och sedan tog jag mig resväska som är fylld till Max och rullade mot tågstationen. 


Så nu sitter jag på tåget mot Arlanda sedan går flyget till Kiruna kl 11.30. 

Middag och Beck

Innan middagen så tog vi oss till gymmet en sväng. Körde lite på bandet 10 min promenad och sedan lätt joggning 10 min och lite övningar de sista 10 minuterna. Skönt att röra på sig lite. 




Efter gymmet drog vi och åt på O'Learys. Gott med riktigt mat när vi levt på sallad och proteinbars hela helgen. 





Efter middagen prompade vi tillbaka till hotellet och kom fram lagom till solsidan och sedan avslutade vi dagen med beck och lite mörk choklad. Fint avslut på denna helgen och imorgon åker jag hem tillbaka till verkligheten och jobbet. 

Snabb shopping och sängläge på hotellet

Tidig uppstigning för att vi skulle vara vid kupolen när den öppnar. Var där vid 10.30 och trodde att den öppnades 10, visade sig att den öppnade först kl 11 så vi fick stå där och hänga på låset. Tur att Ica iaf va öppet så att vi kunde värma oss. 



 
När vi väl kom in så gjorde vi bort alla affärer som vi inte hann med igår och sist av allt gick vi på stadium outlet. Nu är pengarna slut och energin lika så, har sovit nu i någon timme här på hotellrummet. Ska dricka min redbull så att jag orkar ta mig ur sängen och göra något vettigt. Och sedan vänta på att Kajsa vaknar så att vi kan gå och äta middag :)





Shopping shopping och ännu mera shopping

Måste säga att min bild av Borlänge verkligen har ändrats, trodde de skulle vara värsta hålan med typ ett HM och de var de. Några affärer senare och -2500kr kan jag konstatera att affärer de finns det gott om! Men en lite håla är det nog fortfarande. Stort jäkla köpcenter och vi hann bara gå igenom en våning av 3 så imorgon blir det nya tag. 

Så här på kvällskvisten tog vi oss till och med till gymmet även fast vi sprungit omkring hela dagen och shoppat. För det blir det en stor fet klapp på axeln tycker jag :D 

Så vidare till lite bilder från dagen då :)












Tuffar vidare

Tillslut var de bara jag på tåget 




Börjar bli väldigt trött i ögat nu! Drygt, ska aldrig mer åka till Borlänge. Kan konstatera att jag inte är ett dugg avundsjuk på Kajsa som gör den här resan var och varannan helg. 





Stockholm Arlanda

Här sitter jag och väntar på tåget. Resan startade 16.20 hemifrån och jag är framme 00.30. Kul. Veckan har varit väldigt tuff, jobbat 110% plus extra 2 kvällar i rad. Helt slut i huvudet, imorse när jag vaknade ville jag verkligen inte gå upp. Men nu så ska jag iaf försöka att sova på tåget, rean tar ju 2 h...


Fin uppdatering från Borlänge. En hel skolklass i samma korridor, de låter ju lovande 😂

En helt vanlig tisdag

Körde ett helt otroligt jobbigt träningspass idag. Om ni inte har testat plankan med hopp så vet ni inte vad jobbigt är, lägg sedan till plankan med rotation å herre jävlar du kommer svettas! Det var de sista setet av 5 så då var man rejält slut. Tackar Caroline för grymma pass som hon lagt ihop. 

Annat som gjorts idag är att jag bestämde mig för att åka och hälsa på systra min ihelg. Så på fredag efter jobbet bär det av mot Borlänge ska bli skönt lite miljöombyte. Men nu blir det sängen så att man orkar med jobbet imorgon. Jobbar från 7-15 på skolan och sedan 17.15-21.15 på allhuset både imorgon och på torsdag, vet en som kommer att slänga sig i sängen imorgon iaf! 





Säng söndag

Två bilder som summerar dagen idag. 👇🏼 




Legat i sängen hela dagen och läst på om smarta kostvanor och näringsämnen och hela grejen med kost och träning, Spotify i bakgrunden med bäst låten  för tillfället enligt mig, History, har gått på repeat. Nu en paus från läsandet, lite spontan dans till badrummet får det bli och sedan ska jag börja fila på menyn inför nästa vecka , Caroline ville ha in den i fredags men lat som jag va så gjorde jag inte den då. Men jag kan ju tycka att de är bättre sent än aldrig att mejla in den ikväll :) 

Lördag fast ändå som söndag

Lördag med det känns redan som söndag. Skyller de på Kajsa och Jonas som kom till byn redan på torsdag och då kändes det automatiskt som fredag eftersom att de är då de vanligtvis brukar komma. Så idag har det känts som söndag för de åkte till stan redan idag. Typiskt tycker jag för nu måste jag ju ha två dagar söndags ångest... 

Över till dagen. Började med en promenad och fan vad ont jag har i tån igen, halvt handikappad atm. Åkte sedan till affären med mami och handlade. Kollade ner lite snabbt i korgen och såg vilken jäkla skillnad de var på varorna som jag köpte idag och de standard varorna jag köpte för några veckor sedan. Dagens handling bestod mest av kvarg, frukt och grönsaker, för några veckor sedan var det celsius och proteinbars hela korgen full. Som saker och ting förändras nuförtiden.  ☺️ 



Efter lunch drog jag, Kajsa och Jonas till sjön, vi åkte skridskor medans Jonas fixade med elden. Nisse, Moa, Emiloch Kerstin kom också förbi en sväng. Svin länge sedan jag åkte skridskor sist, tror de va när jag gick i skolan här i byn vilket är några år sen. Så det var lite Bambi på hal is i början med det tog sig efter ett tag. 




När jag kom hem igen va jag så jäkla frusen att jag kröp ner i sängen med fleece byxorna, tofflorna och filten på täcket. Va så varmt och skönt att jag somnade en liten stund och konsekvensen av de är att jag inte är ett dugg trött nu. 


Så nu på kvällskvisten så tog jag tag i städningen av mitt rum som inte blev av under veckan då jag städade resten av huset. Passade på att möblera om och slänga in lite julsaker också. Så mysigt med julen och skönt med eget hus så man kan börja julpynt utan att mamma säger att de är för tidigt. De är ju tur att jag och Moa är på samma sida när det gäller julpyntet, idag så la hon upp julgardinerna i köket och pimpade garaget med lite slingor. Inget jag klagar på iaf och mysfaktorn gick upp idag från 9 till 15. 👌🏼




Fredags prank

Ibland går jag verkligen all in när jag får en lysande idé, speciellt om jag har någon med mig som tänker ungefär i samma spår. Det kan vara allting från att hjälpa Trafikverket på traven till att försöka fånga en mus i stallet. Ni som kanske också har gjort det misstaget att försöka fånga en liten mus vet att de små jävlarna kommer igenom utrymmen man inte ens trodde va möjliga. 

Ikväll iallafall så fick jag och Alma låna Emils bli för att hämta Nisse från allhuset och vad passar då inte bättre än att dra ett litet prank på dem. Sagt och gjort vi riggade en dikeskörning, vi sprang tillochmed å hämtade ett däck från stallet för att göra spår så att det skulle bli så realistiskt som möjligt. Sedan var de bara på med pokerfacet och dra fram skådespelar skillsen. Gick så pass bra att vi tillochmed fick ut dem ur huset för att komma och hjälpa oss upp ur diket. Vi fick oss ett gott skratt jag och Alma men Moa och Emil de var inte lika roade. Tur man har barnasinnet kvar ännu 😅




Onsdag

Hektiskt dag på jobbet, påbörjat storstädningen här hemma verkligen välbehövligt, tränat med pt:n och avslutade dagen med lite desperate housewives. Helt klart så var det dagens höjdpunkt, desperate alltså, som vi toppade med lite citronvatten och kesella med Hallon och pumpakärnor. Nu blir det sängen för mig, nya tag imorgon! 








Helgen

Vi hade kul i lördags. Börjande otroligt segt och jävligt tråkigt, hämtade upp sig till att bli roligt men sen spåra det och blev lite sådär jobbigt tråkigt. Men överlag en bra helg. Lördagen i tre ord får bli tequila, kusiner och is halt de va tamigfan livsfarligt ute 😂 








RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu