Tröttens trötter

Det är helt otroligt hur jäkla trött man kan va! Och ändå fick jag sovmorgon till kl 10 idag. Ser verkligen inte fram emot tidiga mornar med utsläpp av 4 st hästar uppdelade på två stall på olika platser här i byn. För en månad sen hade jag inte en endaste häst att ta hand om, nu står jag här med 4 st. All in eller inte alls 😂 Nä men det går bra, som den gamla goda tiden ☺️




Bitch till häst har man fått också

Chantisses humör idag typ. Mitt humör lika så, frustrerande och irriterande. Ny och förhoppningsvis en mycket bättre dag imorgon! Godnatt 



 

Häst tankar och lite sånt

Finns en bild som jag råkade ta i förbi farten som jag tycker beskriver och verkligen visar hur formen har varit idag. 


Precis så där, mössan på sne, fleece kläderna på, legat i lottas prinsess säng med sänghimel och allt, hello Kitty filten och kudden var givetvis också där. Raklång låg jag där och samlade kraft mellan stallpassen för jag var tvungen att dela upp dem, så bakis har jag varit. Va inte så tuff i morse när det var dags för utsläpp, undrade va fan jag gett mig in på. 

Har hunnit tänka en hel del idag, hjärnan har gått på högvarv. Det här med hästarna eller bara hästar generellt, de är väldigt stora och läskiga djur. Starka är de också och när de väl händer något om man skulle få en spark tillexempel så är det en väldig kraft, man får sig en rejäl känga alltså och det vet jag utav egen erfarenhet. Samma att bli biten av en häst, tänderna är inga hugg tänder precis men nog fan känns det som om de har det när de väl får tag i en. Och att ramla av en häst är ju inte heller det skönaste man kan vara med om och om man ramlar riktigt fel så kan man till och med bli överkörd av häst fan och få sig en fin höstsko på låret, de har jag sett från första parkett. Eller att ramla och landa så tokigt att hela bäckenet vrider sig och det kan jag tala om för er gör nå fördjävulskt ont! Sedan finns det ju sådan små saker som att bli trampad på tån av hästen men det är ju inte heller så mysigt att få en 500kg klump på tån. Har haft en riktigt negativ inställning idag på just de här riskerna som man i princip får räkna med när man hanterar hästar för de är ju bara djur trots allt. Det kan vara världens snällaste, gosigaste häst men det är fortfarande djur det handlar om och man kan aldrig veta helt säkert hur de ska reagera. De kan fan helt plötsligt bara få nå fnatt och slänga iväg en spark eller två och man bara råkade stå på fel ställe vid fel tidpunkt och så vart det godnatt. Så enkelt kan det hända. Men så är det ju med djur. 

Har lite svårt att bestämma mig för hur jag ställer mig till det hela. Allt medför ju risker men man får så mycket tillbaka för det mesta. Nu är det ju några år sedan jag senast hade häst och då var jag mycket yngre och jag tror minnsan att jag var tuffare då, nu har jag gått och blivit en ringrostig häst tjej bara med en hel drös nyfunnen respekt för de här fantastiska djuren. 

En sak jag kan konstatera efter att jag haft de här två tjejerna på gården i en vecka nu är att Havar han var en riktig guldklimp. En sån som honom får man nog bara en gång i livet och jag är så glad att just jag fick spendera hela 5 år med honom. Världens finaste häst som verkligen hade ett hjärta av guld, 5 år och han trampade mig aldrig ens på tån en endaste gång, han var aldrig grinig eller sur han bara va. Helt otroligt, det fanns bara en sådan häst. Och än idag så saknar jag faktiskt honom och lite extra nu när vi har hästar på gården igen, för nu inser jag ju hur jävla lyckligt lottad jag var då. Som man brukar säga you don't know you've got till it's gone och det är så jävla sant. 


❤️

Julafton

Så var julafton förbi även detta år. Julaftons morgon började hemma hos mamma och dem med julfrulle som jag fixade ihop. Eller morsan hon fixa gröten då men resten stod jag för. 


Efter frukosten var det stallet som väntade med utsläpp, mockning och till sist ridning. Hon är en liten envis dam våran Chantisse så att rida henne är verkligen inte som det var att rida Havar, hon sätter en på prov och fokuset måste ligga på henne annars gör hon som hon vill. Pigg och framåt häst som vill rida långt men hon vill ha med sig prim och stackars prim får kämpa för att hänga med så därför har det bara blivit kortare turer ut efter vägen än så länge. 


Efter stallet var det bara att åka hem duscha fixa sig och så for vi iväg till Parka för att säga God Jul och kolla Kalle.  



Sedan hem igen och äta julmiddag hos moffa dit även tomten hittade och vi öppnade alla våra paket. 




I år gick jag och Kajsa verkligen all in med julklapparna till familjen. Mamma och pappa fick en kontinental säng, Maja fick konsertbiljett till James Bay, Nisse fick presentkort på ridestore, till Kajsa köpte jag kerastase schampoo och balsam och resterande fick kläder. 

Och vad fick jag då? Jo jag fick världens snyggastes ring av mamma och pappa. 


Sedan fick jag en svin snygg tavla, den också från mamsen och pappa


Av Kajsa och Jonas fick jag tyvärr ingen bil iår men de gav mig kerastase schampoo , hårspray och volym pulver, mascaran va från mamma. 


Från moster lina fick jag ett presentkort svin bra och av moffa fick jag ett medlemskort för år 2016 så det var ju perfekt 


Resten av det jag fick ser ni på bilden här nedanför 


Två andra fina klappar som jag köpt till mig själv, ja jag brukar köpa julklappar till mig själv perfekt tillfälle att köpa något man velat ha länge men som man tyckt varit för dyrt att köpa bra sådär, är en haglöfs ryggsäck. Min svarta som jag köpte i London är inte den ultimata ryggsäcken för den som bär med sig jobb och träningen fram och tilllbaka så en haglöfs blev en bra investering. 


Den andra fina klappen va ett armband å jag tycker att den är så fin ❤️ ska göra en likadan med Mommo


Öppnade även ett paket från förra julen som stått och väntat, då kändes det inte "rätt" eller hur jag nu ska uttrycka mig att öppna det så den följde med hem oöppnad och sedan dess har den legat i min byrålåda i hallen. Det var min julklapp från mommo och moffa, i år så öppnade jag den och i det låg de 6 st jättesmå fina söta en portions grytor. Det var min sista julklapp från mommo. Men fina var de ☺️ 



Summering, en super mysig jul med familjen och kusiner, mycket julklappar och god mat. Vad mer kan man begära ☺️

Sista jobb dagen innan jullovet

Sista arbetsdagen gjord och nu tar jag också jullov! Äntligen lite ledigt har lämnat alla jobbrelaterade grejor på jobbet så blir det inget planerade eller nå sånt, lätt hänt att man bara ska göra det när jobbet ligger där på bordet. Dagen började 07.00 med utsläpp av hästarna och mockning på det. Sedan iväg till jobbet, jobba halvdag med planering och lite små fix i köket. Sen hem börja städa, tvätt, diska, tränade där emellan, lunch och dusch och sen hem till mamma igen. Byta om ner till stallet och in med hästarna. Chantisse va väldigt bökig idag och inte blev det bättre av att jag är lite ringrostig. Men tillslut efter lite om och men och lite nafs och buff så fick jag på henne både sadel och träns. Men att komma upp på henne var i princip omöjligt, vet inte va det var med henne men still det stod hon då inte. Myror i bena och efter att vi snurrat några varv gav jag upp så vi tog en promenad efter vägen istället. Men nog känns det att hon är pigg allt. Som tur är så kommer Carola till stallet imorgon, hon har lite mer hästvana än mig så hon kan hjälpa till med ridningen imorgon. :) 



Ringrostig är man allt

Man inser att man är lite ringrostig när man inte kommer ihåg hur man sätter på tränset. Och med en lite bufflig häst vara det bara att köra på känsla det jag hade för mig var det rätta. Tacka vet jag Google 🙏🏼 visade sig att jag hade rätt ändå, det sitter fortfarande någonstans där i bakhuvudet ☺️ Imorgon, eller ja beroende på hur tittig och hoppig Chantisse är så ska jag ge mig på ett försök att sätta mig i sadeln igen efter alla dessa år. Lite nervöst är det ska jag erkänna men samtidigt så är jag så excited! ☺️ Men märkte idag när vi drog en rundtur på gården med hästarna att Chantisse är ganska så pigg och framåt och inte så konstigt det heller eftersom att hon stått i ett par dar. Få se hur detta kommer att sluta förhoppningsvis inte med ansiktet i snöhögen 🙈

Morgonen i stallet

Första gången på över 5 år som morgonen startar i stallet med utsläpp och mockning. Känns bra har saknat att ha häst men det är en hel del jobb. Utsläppet idag gick ganska bra, Primerose är lugn som en filbunke men Chantisse däremot är väldigt tittig och hoppig av sig. Men det är ju förståeligt nytt ställe nytt stall osv är nog bättre om några dagar hoppas jag. Nu när stallet är klart så ska jag iväg till nästa jobb, det kostar att lika på topp hela tiden :) 

Söndag

Idag hämtade vi två st hästar från Råneå. Låååång dag i bilen blev det men nu så är vi hemma och jag är så jäkla trött att jag hade kunnat somna sittandes. Börja röra mig mot sängen så att jag jag orkar med morgondagen :)





Mys fredag

Ett bättre slut på den här fredagen finns inte. Ett glas vitt, kvarg och knäcke som avslutades med mörkchoklad och jag har till och med fått till en brasa i kaminen! Första gången på flera månader, har varit som att bo i en igloo när Moa varit bortrest eftersom att jag vanligtvis aldrig brukar få eld men nu så :) En film, mys kläderna på och lite tända ljus på det och kvällen vart fulländad 👌🏼 




Helvetets veckan är äntligen över!

Hallå igen 👋🏼 efter en intensiv helvetets vecka där jag jobbat 24/7 känns det som,  210% med 44h övertid så är jag äntligen back on track igen, eller något sånär i alla fall. Förkylningen hade inte kunnat komma mer olägligt var ju hemma sjuk tisdag, onsdag och torsdag förra veckan. Resultatet av det va att jag fick jobba häcken av mig heeeela helgen med att förbereda både inför julbordet som var på tisdag den här veckan plus att det var lucia på måndagen. Och med en förkylningen i kroppen som inte riktigt hade släppt så var det verkligen ingen dans på rosor precis. Som pricken över i:et avslutades veckan med att hälsoinspektören kom på besök idag, köket var fan spot less och vi gick igenom besiktningen utan anmärkning. Men nu är jag helt slut som artist. Kan helt ärligt säga att det här har varit den tuffaste och stressigaste veckan på hela året. 

Efter en helg med förberedelse från morgon till sen kväll inför julbord och lucia så hade jag lucia fikat klart på morgonen 


Sedan slängde jag snabbt undan fikat och fram med lucia-lunchen som bestod utav tomtegröt 



Efter liten vila var det bara att ta sig tillbaka till jobbet och göra de sista förberedelserna inför julbordet. Kom hem vid 12 tror jag det var.




Hann inte mer än komma hem och sova i några timmar sen var det upp igen tidigt och kl 06.00 var jag på jobbet igen. Men julbordet fixade jag, tycker själv det blev rätt så bra :) 


Undan plock och disk tog en evighet men som tur va så hade jag hjälp av kusinerna och lillebror. Annars hade jag aldrig hunnit klart i tid för på kvällen bar det iväg på glöggkväll på wärdshuset. 




En trött och sliten Stina skallade kudden 23.00 men ännu var inte helvetes veckan över ska ni veta. 


Onsdagen va en vanlig dag i köket men en ovanlig en hemma. Barnvakt med både hämtning från dagis och middagsfix innan det var dax för den årliga pysselkvällen. Väl där fick jag veta att inspektören skulle komma på torsdag ( alltså idag ) och köket var inte i de bästa skicket som det vanligtvis är pga att vi hade haft julbord och mycket annat just den här veckan. Så efter pysselkvällen var det bara att ta sig till köket och städa, kom hem 00.30....


Och idag var det ju som sagt dagen för inspektion. Sämsta tidpunkten för mig i köket men det gick ju ändå. 

Så nu, efter en 84h arbetsvecka med 44h övertid säger jag godnatt, har en heldel sömn att ta igen!

Kylen fylld med protein

Tog mig till affären idag och handlade så nu är kylen fylld igen vilket var välbehövligt. När jag väl lastat in allt i kylen kan jag konstatera att vi måste älska ägg i det här huset. Och keso. Och kvarg 😂 Jaja, en kan ju tycka att det är bättre med en kyl fylld med ägg och kvarg än cola och choklad eller nå annat skit. Klapp på axeln för det :) 




1 steg fram och 2 tillbaka

Igår knaprade jag strepsils hela dagen kände att halsen var okej på kvällen, tänkte ja men vad bra då går det åt rätt håll, då behöver jag kanske inte äta strepsils imorgon då. Så jag har inte tagit en enda strepsil idag, and that was a biiiig mistake ma lady. Fan ta halsont! Får återgå till att vara hög på strepsils då för det var så mycket trevligare än det här i alla fall.




Sängläge

Den här förkylningen kan rent ut sagt ta sig någonstans. Sängläge hela dagen med julkalendermaraton, började med troll tider och nu är jag inne på julens hjältar. Mysigt i sig men känner att tiden bara rinner iväg och julbordet närmar sig med stormsteg verkligen och inge jobb imorgon heller. Det går bra nu, vi tuffar på som tåget, på räls. 






Förkylningen kom på besök

Sämsta starten på dagen. Vaknar och det känns som om jag svalt ett helt jäkla sandpapper, huvudet dunkade och ingen ork alls, kändes som om jag var bakis delux med en jävel till förkylning på det. Gick till soffan och skulle bara blunda en liten stund men dit somnade jag. Vaknade av att Anna-Lena ringde, hon frågade när jag började och nyvaken och fortfarande med tröttmössan på svarade jag kl 7 hon bara men klockan är ju 8. Hoppsan, flög upp ur soffan och kvickt iväg till jobbet. Och tungt var det idag blir alltid så när man inte är på topp med förkylning och allt. Kroppen hinner liksom inte med den orkar inte med tempot som man har och måste ha i köket. Så när jag väl kom hem så däckade jag i sängen och där har jag legat sedan dess, endast gått upp på toa och för att äta.



Imorgon är jag hemma från jobbet, får inte jobba när man är förkyld med halsont. Så det blir till att vila, vila, vila. Vill bli frisk så att jag kan fortsätta att träna och givetvis jobba. Egentliga sämsta tidpunkten att bli sjuk, har ett helt julbord att förbereda + lucia. Men det är ju alltid så när man verkligen inte får bli sjuk blir man tamigfan alltid sjuk. 



Snabba vändningar

Igår under julmarknaden så hade de ponnyridning uppe på skolan så att barnen fick testa rida. Mitt hästsug som jag egentligen haft till och från sedan i somras satte extra fart igår, ganska så rejält. Så pass mycket att jag gick in på blocket och kikade och hittade en annons om att hyra en häst under jullovet, som gjutet tänkte jag kan inte bli bättre är ju ledig och allt. Har inte haft häst på över fem år så att testa på som första steg kändes rimligt så att man inte tar sig vatten över huvudet. Nåväl ringde på annonsen vart fall och nu så blir det faktiskt så att jag ska hyra häst eller det blir en D-ponny och en liten shettis, kommer bli hur roligt som helst! Har verkligen saknat att rida, bara att slänga upp sig på hästryggen och trask iväg, galoppera och trava som jag saknat det. Bara att stå och mocka eller bara borta och pyssla med hästen är som riktig terapi, man hinner tänka så mycket. Så inte nästa helg men helgen efter det hämtar vi dem. Vi får se hur de här slutar efter hyresperioden om jag tar nästa steg som fodervärd eller om hästintresset svalnar, only time Will tell :) 

Idag så städa vi ut stallet iaf, var hur jäkla mycket saker och skrot som helst! Moffa har samlat på sig en del genom åren... Men nu börjar stallet likna ett stall åtminstone några saker kvar att flytta men grovgörat är klart. Återstår att fixa en hage som jag kanske fixar imorgon om jag hinner eller så får det bli till nästa helg. 

Före 



Efter 




Nya istiden

När man vaknar upp på lördag morgon och de känns som att istiden är på besök. Inte konstigt för de va bara 14(!) grader, typical att de vrider av värmen när de är fest här. Mindre roligt att vakna upp kan jag säga. 


Trots en iskall morgon så gjorde jag go frukost och bara myste på innan de bar iväg mot julmarknaden. 




Morden i Sandhamn

Tycker att huset börjar bli riktigt jul mysigt bara lite tomtar som ska på plats och sedan är jag nöjd. Eller ja, en gran ute ska jag också försöka få till men vi får se hur det blir med den saken. 


Kvällen avslutades med dalelkaka en smoothie och sista delen av Morden i Sandhamn. En helt okej onsdag måste jag säga. Nu skallar jag kudden,man blir så otroligt trött av att vara ute hela dagarna men bara morgondagen kvar innan vi återgår till det normala så det är väl bara att njuta den sista dagen :) 




Ute matlagning och julpynt

Dagen började som varje 1 december gör, med julkalendern. Men fyfan så dålig den var, vem vill ha en historielektion så tidigt på morgonen?!? Den var då verkligen inget man vill hänga i julgranen iaf så att säga, stackars barn alltså  😂 

Dag 2 med matlagning ute i lavvon avklarade och idag var det så mycket bättre än igår då de var rökfyllt. Hade de rätt så mysigt där ute och imorgon kör vi igen och då blir det hamburgare. 




Efter jobbet slängde jag upp de julsakerna som jag köpte när jag ändå var i stan i måndags. Om jag får säga det själv så tycker jag det blev ganska så bra, mysigt är det iaf och det är ju det som är huvudsaken. 


Nu blir det sängen för min del och förhoppningsvis en jävligt fin date med John blund :) 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu